Kiemelt termékek
Megbízható termék, az Egészségáruda ajánlásával
A tápiókagyöngy picike kis fehér gömböcskék sokasága, amelyek főzés hatására átlátszóak lesznek, mintha lazackaviár lenne.
Dél-Amerikában őshonos, ott ugyanolyan gyakorisággal és változatosan fogyasztják, mint mi mondjuk a rizst. Magas keményítő tartalmának köszönhetően sok mindenre felhasználható: készíthetünk belőle desszertet, sűríthetünk vele leveseket, mártásokat. Mivel íze és illata semleges, ezért jól variálható, ízének kialakításában csak az anyagok véges sora szab határt.
Felhasználása: puding készítéshez, vagy sűrítéshez
Tápiókapuding:
A gyöngyöket be kell áztatni kb 5-10 percig vízbe, vagy növényi tejbe amíg a gyöngyök megpuhulnak. Ezután lassú tűzön főzni kell, eközben hozzá lehet adni az ízesítő anyagokat (pl, vanília, karobpor, fahéj, mazsola, stb) ízlés szerint. Mikor összesűrűsödött vegyük le a tűzről, öntsük bele kis tányérkákba és abban hagyjuk kihülni.
Díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel stb.
Kiszerelés: 500 g
Összetevők: tápióka* (=manióka*) keményítő
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
- Energiaérték: 1498 KJ / 358 kcal
- Fehérje: 0 g
- Szénhidrát: 80 g
- Zsír: 0 g
Mama gyógynövényei borsosmentalevél, görcsoldó, hányinger csökkentő hatású.